Limak Vakfı olarak, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak ve kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılında “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesini oluşturduk.
Mühendislik eğitimi alan ve/veya alacak olan kız öğrencileri, eğitimlerinin farklı aşamalarında ve birçok yönden desteklemek üzere yola çıkan “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesi, lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilere yönelik iki ayrı programdan oluşuyor.
Liselerde eğitim gören kız öğrenciler mühendislik mesleği ile ilgili olarak farklı etkinliklerle bilgilendiriliyor. Bu yolla kendilerini mühendisliğe yakın hissetmeleri ve mühendisliği meslek seçimlerinde daha fazla tercihleri arasına almaları hedefleniyor.
Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan kız öğrenciler, eğitim hayatları boyunca birçok yönden destekleniyor. Bu destekler arasında;
TMK üniversite programı mentor havuzunda yer alan gönüllü mentorlar ve koçlar, öğrencilerle tecrübe aktarımına dayalı bir iletişim ağı içerisinde bulunuyorlar.
Mentorluk modülü kapsamında; 1. sınıf öğrencileri TMK mezunlarından, 2 ve 3. sınıf öğrencileri Limak Grubu ve sektörün önde gelen şirketlerinde çalışan tecrübeli kadın mühendislerden mentorluk desteği; 4. sınıf öğrencileri ise kariyer yönlendirmeleri konusunda EMCC Türkiye’den koçluk desteği alıyor.